Heeft u een juridische vraag?

Op onze website is er veel informatie te vinden over onze specialisaties. Vul hieronder een zoekterm in en doorzoek onze website.

Coronavirus: In verband met het coronavirus zijn veel bedrijven gesloten.
Wij zijn in deze periode nog steeds telefonisch en per e-mail bereikbaar zoals u gewend van ons bent.

Hamburger Advocaten is gespecialiseerd in familierecht en erfrecht

Hamburger Advocaten is een zowel op nationaal als op internationaal gebied opererend advocatenkantoor in Amstelveen, samenwerkend met verschillende buitenlandse kantoren op diverse rechtsgebieden met meer dan 25 jaar ervaring.

Het kantoor is gericht op kwalitatief hoogwaardige en cliëntgerichte dienstverlening. Clienten kunnen rekenen op grote deskundigheid, proces- en advieservaring en vooral een creatieve aanpak.

Tevens beschikt het kantoor over een Collaborative Divorce Lawyer en een NMV gecertificeerd mediator / scheidingsbemiddelaar, tevens forensisch mediator, die als deskundige kan optreden in mediation zaken voor de rechtbank. De mediator treedt als neutrale gesprekspartner op. Samen met beide partijen wordt er naar een overeenkomst toe gewerkt. Er is daarbij niet alleen oog voor de zakelijke kant, maar ook het waarom en de dieper liggende belangen krijgen aandacht.


De wet herziening partneralimentatie treed in werking op 1 januari 2020

Amstelveen, 16 Augustus 2019

Op 1 januari 2020 zal de Wet herziening partneralimentatie in werking treden. Deze wet zal alleen gaan gelden voor nieuwe scheidingen waarvan het verzoekschrift op of na 1 januari 2020 wordt ingediend.

Boedelbeschrijving, hoe en wanneer en wat komt hier allemaal bij kijken?

Amstelveen, 6 Juni 2019

Het is te allen tijde verstandig een erfenis of nalatenschap beneficiair te aanvaarden en niet zuiver, als je niet met je eigen vermogen aansprakelijk gesteld wilt worden in het geval de erflater alleen maar schulden nalaat en je de erfenis niet verwerpt. Als je beneficiair aanvaardt – bij de rechtbank voor € 133 griffierechten, of via de notaris – dan ben je verplicht een boedelbeschrijving op te stellen van de nalatenschap.


Joyce
Ter Apelkanaal, 22 Juli 2019

Prettig, betrokken en terzake. Vlot in uitleg, soms voor mij te vlot, maar let altijd op of ik het voldoende begrijp.

Wie zijn wij

Hamburger Advocaten is een zowel op nationaal als op internationaal gebied opererend advocatenkantoor in Amstelveen, samenwerkend met verschillende buitenlandse kantoren op diverse rechtsgebieden met meer dan 25 jaar ervaring.