Strategisch Coachen

Ieder die zich bezig houdt met zijn werk, heeft behoefte aan ontwikkeling, omdat dit de kans op overleven vergroot. Voor deze ontwikkeling is inzicht nodig in jezelf en in anderen. Een coach is een communicatiedeskundige die dat inzicht als externe deskundige door middel van technieken kan bevorderen. Zonder inzicht is groei gebaseerd op louter toeval. 

Een coaching traject is ontwikkelingsgericht en werk gerelateerd. Het kan op drie verschillende niveaus plaatsvinden individueel,  relationeel en op systeem niveau. 

Een strategisch coach maakt mechanismen bewust die succes bevorderen of belemmeren. Het is voor een groot deel het opheffen van remmingen.

Waarom strategisch coachen?

Omdat het gericht is op een stappenplan op langere termijn:  waar sta ik, waar wil ik naar toe, en hoe ga ik dat doen. 

Dit stappenplan kan individueel gericht  zijn,  relationeel  gericht zijn of op systeem niveau waarmee ik bedoel dat het ontwikkelen van autonomie van een team, een afdeling of een organisatie in zijn geheel mogelijk is door mensen te leren hun plaats in te nemen,  zodat er orde en balans ontstaan, waarbij het geheel meer is dan de som der delen.

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met ons advocatenkantoor in Amstelveen door het invullen van het contactformulier op deze website.